NYHEDSBREV - NOVEMBER 2021

Illustration: en tiger af nuværende billedkunstelev, Rodi

Kære elever og forældre!

Nu er det igen tid til et nyhedsbrev fra os i Kulturskolen. Året har budt på mange forskellige spændende ting. Vigtigst af alt er vi tilbage til normalen med summende liv i Kulturskolens lokaler og fysisk undervisning.

Her kan I læse om nogle af Kulturskolens og Korskolens mange projekter i månederne, der er gået siden sidste nyhedsbrev.

Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med læsningen nedenfor!

PIGEKORETS NYE MUSIKVIDEO

Mariagerfjord Pigekor udgav i oktober en ny musikvideo, hvor de synger og performer til sangen ”Now that I think about it” af Alex Vargas. Videoen har været et år undervejs, og krævede både jord, sved og kran. Giv den et kig – det er så flot arbejde fra pigernes og produktionens side.

Elever fra dramaholdet i fuld gang med en aktivitet

NYE DRAMAHOLD I HADSUND

Nu kan unge i Hadsund prøve kræfter med den kreative dramaverden. Mariagerfjord Kulturskole har startet et ugentligt dramahold på Hadsund Skole, hvor kreativitet, kostumer, skuespillertræning og drama er i fokus. Allerede nu har det nye hold haft gang i forskellige sjove øvelser og lege.

PROFESSIONEL DUO GÆSTER KULTURSKOLEN

Den anerkendte polske duo ’Duo Klavitarre’ gæster Kulturskolehuset i Hobro. En duo bestående af en professionel pianist og guitarist er et sjældent syn, og det er derfor en stor glæde for Kulturskolehuset, at duoen spiller koncert netop her.

Duoens repertoire inkluderer barok, klassiske moderne stykker og duoens egne arrangementer af bl.a. Diabelli og Schwertberger. Der er med andre ord et spændende og alsidigt program i vente.

RYTMISK KORLEDERSTÆVNE

Danmarks første rytmiske korlederstævne får endelig vind i sejlene efter at være blevet udskudt to gange. I november mødes 45 korledere i Hobro til en hel weekend med aktiviteter, workshops, erfaringsudveksling og vidensdeling. Weekendens aktiviteter afvikles af de tre dygtige instruktører Line Groth, Signe Højmark Thaarup og Christian Fris-Ronsfeld.

ET SAMARBEJDE MELLEM GYMNASIET OG KULTURSKOLEN

Musik+ er navnet på et nyt tiltag, som Mariagerfjord Gymnasium og Mariagerfjord Kulturskole sammen har startet for at styrke musikken blandt de elever, som vælger en studieretning på gymnasiet med musik.

På den måde kan gymnasieelever styrke deres praktiske musikalitet mens de får en studentereksamen. Der er intet krav om musikalsk niveau – Musik+ er for alle.

Souschef for Kulturskolen, Ask Andreassen fortæller begejstret om samarbejdet: ”Musik+ er et virkeligt godt samarbejde mellem Mariagerfjord Kulturskole og Gymnasiet. Vi håber, at Kulturskolen vil bidrage til at styrke fagligheden i gymnasiets musikundervisning på A niveau.”

NY BESTYRELSE

Kulturskolens nye bestyrelse er konstitueret med ny formand, Karen Bente Holmgaard, og næstformand, Bent Selchau.
Vi byder velkommen til to ny forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer, Jesper Helbo Vinther og Melanie Simick.
Vi glæder os alle til et spændende og produktivt bestyrelsesår!

Se den nye bestyrelse og referater af alle bestyrelsesmøderne her.

KOMBINÉR DIN SKOLEDAG MED TALENTUNDERVISNING

Går du i 7.-.8.-9. klasse i skoleåret 2022/2023, og har du et særligt talent inden for fodbold, svømning, badminton, billedkunst, drama, solosang, et instrument eller kor? Så bliv en del af et fedt talentmiljø, hvor du er omgivet af professionelle kunstnere og idrætsudøvere. Info om ansøgningsfrist følger.

• Du bliver en del af en idræts- og kulturtalentklasse
  • Du får undervisning i dine skolefag på Hobro Søndre Skole
  • Fælles for alle elever i klassen er, at I brænder for at udvikle jeres talent
  • Talentundervisningen foregår på Mariagerfjord Kulturskole eller i din moderklub – alt afhængig af dit talentfag