Illustration: Vinterbilledet er tegnet af Laura, elev på billedkunstholdet i Hobro
Illustration: Vinterbilledet er tegnet af Laura, kulturskoleelev på billedkunstholdet i Hobro

NYHEDSBREV - FEBRUAR 2021

Kære elever og forældre!

Vinterferien banker på døren, og det er tid til en hilsen fra Kulturskolen. I dette nyhedsbrev kan I netop læse om Kulturskolens kreative aktiviteter i vinterferien for både børn, unge og voksne. I kan også læse om gentilmelding, talentklasser, nye dramahold, Korskolens musikvideo, og så får I en hilsen fra Kulturskolelederen og en beretning fra vores elever om undervisning i coronatiden.

Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med læsningen nedenfor og god vinterferie!

VÆR KREATIV I DIN VINTERFERIE

I uge 7 går Kulturskolen ONLINE som en del af  "Aktiv Ferie - uge 7".

Lær at tegne en snemand, spil trommer og elbas, spil teater, syng børnesange, lav opvarmningsøvelser eller syng med på de gode gamle revysange - og meget meget mere!

Alle aktiviteter foregår på video, så I kan være med både hjemme fra stuen eller fra sommerhuset. Så vær med - og vær kreativ sammen med Kulturskolen!

Illustration: Udført af billedkunstelev Smilla Filuca Eilertsen i 2020 – en parafrase af Hans Henrik Lerfeldts maleri ”Mørkt spejl i landskab, 1979”.

GENTILMELDING SÆSON 21/22

Tiden på Kulturskolen flyver lynhurtigt, og foråret, sommeren og en ny sæson står foran os. Selvom vi stadig er godt i gang med undervisningen i denne sæson, så er det allerede snart tid til gentilmelding.

Der er åbent for gentilmelding 22. marts - 11. april 2021. Hvis I som nuværende elever vil sikre jer en plads i næste sæson, så er det vigtigt, at I gentilmelder inden fristen udløber. Tilmelding sker via nedenstående link.

EN HILSEN FRA KULTURSKOLELEDEREN

- På Mariagerfjord Kulturskole tilbydes alle lige nu online undervisning. Til vores store glæde så vælger langt de fleste elever at modtage undervisningen, og både skolens undervisere og eleverne gør en stor indsats for at få udbytte af undervisningen. Det glæder os meget i ledelsen. Tak for det.

Et forår nærmer sig, og med forårets komme håber jeg, at skolen igen kan tilbyde undervisning med fremmøde. En genåbning vil sikkert som i folkeskolen ske af flere omgange.
Vi kontakter jer lige så snart, vi får tilladelse til at genåbne, og vi håber på jeres tålmodighed. Hvis I har spørgsmål så kontakt endelig underviseren, skolens souschef Ask, eller undertegnede. Kontoret holder fortsat åben – men kun for mails og telefonisk kontakt.

Med foråret kommer også gentilmeldingsperioden, tilmelding til nye fag og optagelsesprøver.  Deadlines vil løbende fremgå af Kulturskolen hjemmeside, så husk at holde øje.

Kulturskolens bestyrelse har lige nu tre ledige pladser - to forældrerepræsentanter og en elevrepræsentant. Er man interesseret i at være en del af bestyrelsen, så kontakt mig gerne. Næste møde afholdes 04.03.2021, og deadline for punkter til dagsordenen er den 22.02.2021.

Finn Elias Svit, Kulturskoleleder

KOMBINER DIN SKOLEDAG MED TALENTUNDERVISNING

Går du i 7.-.8.-9. klasse i skoleåret 2021/2022, og har du et særligt talent inden for fodbold, svømning, badminton, billedkunst, drama, solosang, et instrument eller kor? Så bliv en del af et fedt talentmiljø, hvor du er omgivet af professionelle kunstnere og idrætsudøvere. Der er ansøgningsfrist d. 10. marts.

• Du bliver en del af en idræts- og kulturtalentklasse
  • Du får undervisning i dine skolefag på Hobro Søndre Skole
  • Fælles for alle elever i klassen er, at I brænder for at udvikle jeres talent
  • Talentundervisningen foregår på Mariagerfjord Kulturskole eller i din moderklub – alt afhængig af dit talentfag
  • Du får 4 timers undervisning i dit talentfag i løbet af din skoleuge, og derudover deltager du også i tværfaglige temadage samt de obligatoriske skolefag på 7.+8.+9. klassetrin

NY MUSIKVIDEO

Mariagerfjord Korskole har udgivet to nye musikvideoer, og flere er på vej – så glæd jer!

Her kan I nyde 'I Am Light', et covernummer af India Arie. Musikvideoen er optaget med den smukkeste solopgang på kysten ved Øster Hurup.

Foto fra forestillingen 'Et Juleeventyr' med dramaelever fra Hobro

NYE DRAMAHOLD I HADSUND OG ARDEN

Til marts kan teaterinteresserede børn og unge i Hadsund og Arden også prøve kræfter med den kreative dramaverden. Mariagerfjord Kulturskole starter et ugentligt dramahold på både Hadsund Skole og Arden Skole, hvor kreativitet, kostumer, skuespillertræning og drama er i fokus.

Der oprettes to hold i Hadsund, 3.-5. klasse + 6.-9. klasse, og i Arden ét hold for 4.-6. klasse. Der er opstart i uge 10, og prisen for resten af indeværende sæson er kun 450 kr.