Kulturskolen får 300.000 kr. til musikalsk talentudvikling

Statens Kunstfond støtter Mariagerfjord Kulturskole med 300.000 kr. til at styrke undervisningen af musikalske elever med særlige talenter.
Det er Kulturskolens talentklasseforløb og Korskolens elitespor, der modtager de mange støttekroner, som giver særligt talentfulde musik- og korelever optimale muligheder for at udvikle deres talenter.

Udvalgsformand Jørgen Pontoppidan glæder sig over, at Statens Kunstfond tilgodeser kulturskolens talentarbejde:
- Her i Mariagerfjord Kommune ønsker vi at give vores talenter de bedste muligheder. Jeg ser kunstfondens støtte som en kæmpe skulderklap til det unikke talentarbejde, som kulturskolens dygtige og engagerede medarbejdere præsterer. Fondens støtte cementerer desuden Mariagerfjord Korskoles status som Danmarks eneste rytmiske sangkraftcenter og det er jeg naturligvis meget stolt af, siger Jørgen Pontoppidan.

Musikalsk forløb for ambitiøse elever

Talentklasseforløbet på er et tilbud til både klassiske og rytmiske elever, der består af tre niveauer med plads til i alt 30 elever fra alderen 10 til 20 år.

- Med de ekstra midler fra kunstfonden kan vi fortsætte arbejdet med at udvikle talentklassen og støtte vores talenters musikalske udvikling, I talentklasseforløbet har eleverne mulighed for at afklare deres eget potentiale og måske blive så dygtige, at de kan blive optaget på MGK eller en videregående uddannelse indenfor musikområdet. Flere af vores tidligere talentelever er i dag udøvende musikere på professionelt niveau, fortæller souschef Ask Andreassen.

En korskole i særklasse

Også i Mariagerfjord Korskole har bevillingen fra Statens Kunstfond stor betydning.

- Midlerne betyder, at vi kan bringe vores talentelever så langt som muligt og fortsat kan tilbyde dem en stor pakke af faglig fordybelse, siger kunstnerisk leder Christian Ronsfeld.
- Den økonomiske støtte fra Statens Kunstfond giver desuden nu også mulighed for, at vi kan få opfyldt et stort ønske, nemlig opstart af Mariagerfjord Drengekor. Den idé arbejder vi videre og vi håber, at vores ønske går i opfyldelse henover foråret, slutter Christian Ronsfeld.

Mariagerfjord Korskole er Danmarks eneste rytmiske sangkraftcenter, og Korskolen er internationalt anerkendt indenfor rytmisk kormusik. Korskolens elitespor består af fire kor i med i alt 150 sangere i alderen 0. kl.-19 år: Minispirekor, Spirekor, Juniorkor og Pigekor.
I Korskolen lægger man stor vægt på udvikling af de sociale kompetencer og ansvarsbevidsthed gennem et unikt og nytænkende pædagogisk arbejde på tværs af klassetrin