Mariagerfjord Lungekor tager på Spil Dansk-turné

I uge 44 er der national Spil Dansk uge, hvor den danske musik bliver hyldet og fejret rundt om i hele landet. I Mariagerfjord er bl.a. Kulturskolens Lungekor med til at hylde den danske musik, når koret tager på koncertturné på rådhuse og virksomheder torsdag i uge 44. 


Der er garanteret højt humør og en helt særlig oplevelse for publikum, når Mariagerfjord Lungekor tager på miniturné torsdag d. 31. oktober. Lungekoret er for borgere med nedsat lungefunktion, og når koret går på scenen smitter deres livsglæde hurtigt. Hos dem handler det nemlig ikke kun om sang, men også om sundhed og livskvalitet.  

På turnédagen får Lungekoret en tætpakket dag. Allerede fra morgenstunden besøger de Hadsund Rådhus og derefter Rådhuset på Korsgade i Hobro. Til middag er det Beierholm Hobro, der får besøg af det livsglade kor, og dagens sidste koncert afholdes hos Spar Nord Bank i Hobro, hvor både kunder og medarbejdere kan opleve koret synge kl. 14. 


”Vi glæder os til turnéen og er glade for, at også virksomheder har lyst til at tage godt i mod os. Forhåbentlig er vi med til at give publikum et smil på læben og bringe den danske musik og sanglysten ind på arbejdspladsen. 
Det er vigtigt både at vise og fortælle, hvor stor indflydelse sangen kan have på menneskers sundhed og være med til at forbedre lungefunktionen. – At vi så samtidig kan bidrage til at hylde den danske musik i Spil Dansk-ugen, det gør jo bare koncertturnéen endnu bedre”, - fortæller korleder fra Mariagerfjord Kulturskole, Maj-Lis Hoffer Henriksen. 

 

Sangen giver livsglæde og godt helbred

Mariagerfjord Lungekor synger primært danske folkesange, årstidssange og gamle klassikere. Mange af korsangerne har et særligt forhold til de traditionelle sange og har livshistorier, der knytter sig til sangene. Så udover at det er sundt for dem at synge, så er sangen også fyldt med gode minder. Vigtigst er dog, at det giver bedre helbred. Sangen er en blid motion af lungerne og, sammen med vejrtrækningsøvelser, giver det mere mobile muskler og rolig, dyb vejrtrækning.  

Mange af korets medlemmer har været med fra korets opstart i 2016, og flere af dem har fået mærkbar bedre vejrtrækning. Det har betydet bedre livskvalitet og livsglæde, og derfor er Mariagerfjord Lungekor så vigtig!

 

En uge fyldt med dansk musik

Udover Lungekorets miniturné bidrager Kulturskolen også med flere andre musikalske indslag i Spil Dansk ugen – uge 44. Mandag kl.17 indbyder Kulturskolen klassiske musikelever til en gratis koncert i Kulturskolehuset i Hobro og samme tidspunkt kan man opleve Mariagerfjord Juniordrengekor synge på Hobro Bibliotek. Torsdag er der igen korsang på Hobro Bibliotek, denne gang Mariagerfjord Juniorkor, der afholder gratis koncert kl. 17.15.

På kommunens hjemmeside kan man læse mere om alle Spil Dansk-ugens arrangementer: https://www.mariagerfjord.dk/Borger/Kultur-Idrat-og-Fritid/Spil-Dansk