Musikalsk Grundskole - få en gratis smagsprøve

Musikalsk Grundskole er for børn i 0.+1. klasse. og 2.+3. klasse. Her er der fuld fart på fantasien, og vi leger musiklege, lærer rytmer og simpelt melodispil.

1 x gratis musik sammen med dit barn - kom og vær med lørdag i uge 39

Lørdag d. 29. september i uge 39 har både forældre og børn mulighed for at opleve de mange spændende ting, vi laver til Musikalsk Grundskole. Her er du inviteret med indenfor i undervisinigen sammen med dit barn.

• Kulturskolehuset i Hobro, Christiansgade 1:  Lørdag d. 29.  september kl. 11.00-12.00

Efter denne lørdagsprøvegang har børnene mulighed for selv at deltage (uden forældre) i to ekstra undervisningsgange i uge 40+41. Her oplever de den 'normale' undervisning, som ligger på en hverdag efter skoletid. Se nedenfor.

2 x gratis musik for børn - kom og vær med i uge 40+41

I uge 40+41 inviterer vi alle de nysgerrige og musikglade børn med indenfor i undervisningen. Her er det nemlig gratis at være med til Musikalsk Grundskole på seks forskellige skoler. Derefter håber vi, at børnene får smag for vores musikundervising. Der er gratis 'åben grundskolehold' på flg. skoler:

GRUNDSKOLEHOLD 1:  For børn i 0.+1. klasse:

• Hadsund Skole: Tirsdag d. 2. oktober + tirsdag d. 9. oktober kl. 14.25 - 15.10
  • Bymarkskolen: Tirsdag d. 2. oktober + tirsdag d. 9. oktober kl. 14.00-14.45
  • Arden Skole: Tirsdag d. 2. oktober + tirsdag d. 9. oktober kl. 15.00-15.45
  • Havbakkeskolen: Torsdag d. 4. oktober + torsdag d. 11. oktober kl. 14.45-15.30

GRUNDSKOLEHOLD 2:  For børn i 2.+3. klasse:

• Valsgård Skole: Mandag d. 1. oktober + mandag d. 8. oktober kl. 14.20-15.05
  • Arden Skole: Tirsdag d. 2. oktober + tirsdag d. 9. oktober kl. 15.00-15.45
  • Bymarkskolen: Tirsdag d. 2. oktober + tirsdag d. 9. oktober kl. 15.00-15.45
  • Rosendalskolen: Tirsdag d. 2. oktober + tirsdag d. 9. oktober kl. 16.30-17.15
  • Hadsund Skole: Onsdag d. 3 oktober + onsdag d. 10. oktober kl. 14.25-15.10

Alle hold mødes i musiklokalet på skolen

Der er ingen tilmelding til hverken lørdag d. 29. september eller de to gange i uge 40+41. Børn og forældre møder bare op og har det sjovt sammen med en masse andre musikglade børn:-)

Har du børn indskolingen, der er glade for musik? Og som gerne vil lære mere om musik, eller måske spille på et instrument, når de bliver lidt større? Så er det en oplagt mulighed for dem at være med på et af Kulturskolens musikhold. Her arbejder musikpædagogerne med musik på en legende måde og giver børnene nogle rigtig gode kreative oplevelser.

Børn i 0.+1. klasse og 2.+3. klasse kan være med på Musikalsk Grundskolehold 1 og 2. Her bevæger børnene sig også til musik og arbejder med rytmik, og så bliver de rigtig gode til at spille sammen og lytte til hinanden. De spiller på en masse spændende instrumenter, som f.eks. bas, trommer og keyboard og finder ud af hvilket instrument, de virkelig synes er fedt!

Til sæsonens almindelige Musikalsk Grundskolehold mødes børnene efter skoletid én gang om ugen. Hvis der er tilmeldinger nok, så tilbyder Kulturskolen undervising både på Valsgård Skole hver mandag, Arden Skole og Bymarkskolen om tirsdagen, Hadsund Skole tirsdag og onsdag,  Havbakkeskolen hver torsdag.  Det gør det let og tilgængeligt for børnene.

Musikken har betydning for børns udvikling
Når børn hører musik eller rytmer, begynder de spontant at synge, danse og eksperimentere med lyd. Jo mere børn har leget, danset, spillet og bevæget sig i de tidlige år, jo bedre kan de mærke sig selv og deres omverden senere hen.

Musik kan med andre ord få stor betydning for børnenes identitetsdannelse og udvikling, blandt andet på det sproglige og sociale område. Samtidig lærer børnene at være kreative, at fordybe sig og hvor vigtigt det er at være en del af en helhed. Børnene lærer at lytte til hinanden og samarbejde.

Udover forskoleholdene tilbyder Kulturskolen også undervisning for børn og unge i soloinstrumenter, billedkunst, dans og drama.