NYHEDSBREV - SEPTEMBER 2022

Billede af Claus Olesen foran Kulturskolens indgang
Kulturskoleleder Claus Olesen

En hilsen fra ny kulturskoleleder

Mit navn er Claus Olesen, og jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at blive den nye leder af Mariagerfjord Kulturskole. Jeg glæder mig meget til at hilse på jer alle til forestillinger, koncerter og udstillinger i løbet af året.

I de sidste mange år har jeg arbejdet på Det Jyske Musikkonservatorium, først som underviser og senere som leder og rektor. Det har givet mig lyst til at arbejde tættere på pædagogikken og mere på tværs af kunstarterne, derfor er en kulturskole et slaraffenland i mine øjne.

Jeg er uddannet saxofonist og håber også på at få mulighed for at pakke instrumentet ud og deltage i forskellige begivenheder og projekter. Men i begyndelsen vil mit fokus være på at lære stedet at kende.

Vil du være en del af Kulturskolens aktive bestyrelse?

Nu har du mulighed for at blive en del af bestyrelsen og være med til at udvikle fremtidens kulturskole! I år skal der vælges en forældrerepræsentant samt en elevrepræsentant. Alle elever og forældre har modtaget infomail om valget, hvori I også kan læse mere om procedure og bestyrelsens arbejde.

Hvis du skulle have lyst til at deltage i bestyrelsens arbejde, bedes du sende et par linjer om dig selv til souschef Ask Andreassen asan1@mariagerfjord.dk.
Der er frist for indsendelse af kandidater d. 28. september 2022 - kl. 12.00.

Du kan se den nuværende bestyrelse og bestyrelsesreferater her.

Billede af sangkonsulent Gritt
Gritt - sangkonsulent

Sang skal være en del af hverdagen i Mariagerfjord Kommune

Inden sommerferien sagde vi velkommen til kommunens første sangkonsulent. Hun hedder Gritt, er ansat her på Kulturskolen, og hun skal være med til at styrke sangfællesskaber og lave sangaktiviteter på breddeniveau rundt i hele Mariagerfjord Kommune. Sangen skal forankres i lokalmiljøerne, så den bliver en del af hverdagen. Sang har nemlig en kæmpe indflydelse på sundhed og trivsel, og det vil vi hjælpe til at flere får øjnene op for.

Gritt er uddannet musiklærer og har arbejdet mange år som musiklærer på Arden Skole – og nu er vi så heldige, at hun er hoppet med på vores kreative kulturskolehold.

Sammenspil er gratis, hvis du allerede går til instrumental- eller sangundervisning i Kulturskolen

Spil sammen med andre - gå til sammenspil

Det er sjovest og meget lærerigt at spille sammen med andre - og musikalske legekammerater er vigtigt!

På Kulturskolen har vi både klassisk sammenspil og rytmisk sammenspil - og hold for både begyndere og øvede. Uanset hvilket instrument du spiller, kan du være med på et sammenspilshold.

Til rytmisk sammenspil er det sangere, klaver/keyboard, guitar, bas, trommer og andre rytmeinstrumenter, samt evt. blæsere. Spiller du andre instrumenter, så tager vi en snak og aftaler hvordan du kan spille med. På de klassiske sammenspilshold spiller vi en blanding af lettere klassisk musik og nogle gode folkemelodier, og alle akustiske instrumenter kan være med.

Så har du altid drømt om at spille med i et band eller orkester? Og vil du gerne udforske dit instrument endnu mere? Så tilmeld dig sammenspil!

Mariagerfjord Minispirekor synger Disney Medley
Mariagerfjord Minispirekor - Disney Medley

Alle kan synge med i Korskolens børnekor

I Korskolen har de kor for alle aldre, og nu kan alle synge med i deres børnekor. I denne sæson er der ingen sangprøve til hverken Minispirekor, Spirekor eller Juniordrengekor - børnene skal bare være glad for at synge:-)

Minispirekor er for både piger og drenge i 0.-2. klasse, Spirekor er for piger i 3.-5. klasse og Juniordrengekor er for drenge i 3. - 7 klasse (afhænger af stemmeovergang)

Duo Klavitarre

Oplev en helt unik kombination af klassisk guitar og klaver

Søndag d. 20 november får Mariagerfjord Kulturskole besøg af den anerkendte polske duo ’Duo Klavitarre’.

Duoen består af pianisten Jolanta Ziemska og guitaristen Maciej Ziemski, som sammen har optrådt rundt i både Europa, Asien, Nordamerika og Sydamerika. Duoen har i dag hjemme i Bremen, hvor de begge er tilknyttet Bremen Music Academy, og det er netop igennem Kulturskolens samarbejde med den tyske musikskole, at koncerten er kommet i stand.

Den ret usædvanlige kombination af de to instrumenter samt duoens arrangementer gør, at publikum har et alsidigt og spændende program i vente. Koncerten foregår på Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 1, i Hobro. Den starter kl. 15 og der er gratis adgang - alle er velkomne.

Udover koncerten, er vi så heldige, at duoen afholder en workshop samme dag for skolens klaverelever. Vi håber, at rigtig mange elever har lyst til at deltage - eleverne får mere information fra deres underviser.

Drenge og piger 12-20 år fra hele Danmark

KorNord - Syng sammen med andre unge

KorNord er et nyt nationalt kor, og vi mødes næste gang i weekenden d. 30. september -2. oktober 2022.

I KorNord-weekenden kommer du til at opleve en weekend fyldt med rytmisk korsang og det fede fællesskab med andre unge, der brænder for sang og musik ligesom dig. Kort sagt. Her skal vi skal synge rytmisk musik på allerhøjeste plan.

Du møder erfarne og inspirerende instruktører, der sørger for at træne dine korsanger-skills. Vi kommer nemlig til at arbejde med klang og sangteknik, rytme og groove, performance mm., og så skal vi selvfølgelig synge en masse fede korarrangementer.

Det hele er gratis – både deltagelse og transport til og fra Mariagerfjord.