Talentklassen for musikelever

Musiktalentlinje for særligt talentfulde elever

Mariagerfjord Musiktalentlinje er et tilbud til særligt talentfulde elever, hvor målet er atvidereudvikle det musikalske talent, samt evt. at forberede til optagelse på MGK eller videregående musikuddannelser.

Forløbet er 2-årigt, hvor du får undervisning i dit hovedinstrument, samt undervisning i teori og hørelære, sammenspil og SSB - sang spil og bevægelse. På første år får du også undervisning i klaver. 

Sammen besøger vi  en række koncerter og deltager på ekskursion.I 2015/2016 har eleverne blandt andet været til koncert i Aarhus Musikhus, Musikkens Hus i Aalborg og i den lokale jazzklub ’Jazz Hobro’. Talentklassen deltager årligt i et regionalt talenttræf med de øvrige talentklasser i regionen – med workhops, masterclasses og koncerter.

 

   

 

Optagelsesprøve i maj

For at blive optaget på Musiktalentlinjen skal du bestå en optagelsesprøve. Til optagelsesprøven skal du spille et stykke efter eget valg på dit hovedinstrument og evt. et stykke på et andet instrument. Derudover vil der være en test i hørelære og teori og vi slutter med en samtale omkring forventninger mv.

Her kan du finde eksempler på prøven i hørelære: Eksempel 1 og eksempel 2

Optagelsesprøven afholdes d. 5 maj. Du tilmelder dig til prøven via dette link senest d. 28. april: https://goo.gl/e6fIPj

 

 

      

Generelle oplysninger

Antal elever: Max. 16 elever pr. hold

Alder: 14-20 år

Tidsramme: 2-årigt forløb à 34 uger

Pris: 4910 kr. pr. sæson - betales over 4 rater.

Når du er optaget på talentlinjen har du fri adgang til at anvende øve- og studiefaciliteterne i ’Ishuset’ i Hobro.

 

Fag

Soloundervisning i hovedfag (40 min. ugentligt i 34 uger pr. sæson)

Soloundervisning i bifags-klaver (25 min ugentligt i 34 uger - kun 1. sæson)

Teori og hørelære (45 min. Ugentligt i 30 uger pr. sæson)

Sammenspil (60 min. ugentligt i 30 uger pr. sæson)

Sang, Spil og Bevægelse (SSB) (90 min. i 16 uger pr. sæson)

 

Soloundervisningen foregår såvidt muligt på hhv. Mariager, Hadsund og Arden skoler, samt i Kulturskolens lokaler i Hobro. Holdundervisningen gennemføres der, hvor flest elever er tilmeldt.

 

"Talentklassen er det fedeste, hvis man har lyst til at få den fællesskabs følelse, som musik giver når man er sammen med herlige mennesker. Det giver det fedeste drive i hverdagen, for Talentklassen giver venskaber gennem musikken, der bare pifter din hverdag op og giver dig indhold", siger Lauge Hjort, der selv har deltaget i Talentklassen i 2 år.