Optagelsesprøve til Talentklassen

For at blive optaget i selve Talentklassen skal du bestå en optagelsesprøve. Til optagelsesprøven skal du spille et stykke efter eget valg på dit hovedinstrument og evt. et stykke på et andet instrument. Derudover vil der være en test i hørelære og teori og vi slutter med en samtale omkring forventninger mv.

Her kan du finde eksempler på prøven i hørelære: Eksempel 1 og eksempel 2

 

Optagelsesprøve til sæson 19/20  er afholdt. Der er tilmelding igen i foråret 2020. 

Har du spørgsmål vedr. optagelse eller undervisning, så kontakt Talentklassekoordinator Ask Andreassen, asan1@mariagerfjord.dk / tlf. 24870042.

 

 

 

Om Talentklassen

 

Talentklassen er for dig, der har ambitioner indenfor musikkens verden! Det er et 2 årigt forløb, og her får du, udover undervisning i dit hovedinstrument, også undervisning i teori og hørelære, klaver, musikteknologi, sammenspil og SSB. På første år får du også undervisning i klaver. Talentklassen er for elever i alderen 13-20 år.

Sammen besøger vi  en række koncerter og deltager på ekskursion. Vi har blandt andet været til koncert i Aarhus Musikhus, Musikkens Hus i Aalborg og i den lokale jazzklub ’Jazz Hobro’. Talentklassen deltager årligt i et regionalt talenttræf med de øvrige talentklasser i regionen – med workhops, masterclasses og koncerter.

 

Generelle oplysninger

Antal elever: Max. 16 elever pr. hold

Tidsramme: 2-årigt forløb à 34 uger

Pris: Se prisoversigt her

Når du er optaget på talentlinjen har du fri adgang til at anvende øve- og studiefaciliteterne i ’Ishuset’ i Hobro. Soloundervisningen foregår såvidt muligt på hhv. Mariager, Hadsund og Arden skoler, samt i Kulturskolens lokaler i Hobro. Holdundervisningen gennemføres der, hvor flest elever er tilmeldt.

 

Fag i Talentklassen

Soloundervisning i hovedfag (40 min. ugentligt i 34 uger pr. sæson)

Soloundervisning i bifags-klaver (25 min ugentligt i 34 uger - kun 1. sæson)

Teori og hørelære (45 min. Ugentligt i 30 uger pr. sæson)

Sammenspil (60 min. ugentligt i 30 uger pr. sæson)

Sang, Spil og Bevægelse (SSB) (90 min. i 16 uger pr. sæson)

 

"Talentklassen er det fedeste, hvis man har lyst til at få den fællesskabs følelse, som musik giver når man er sammen med herlige mennesker. Det giver det fedeste drive i hverdagen, for Talentklassen giver venskaber gennem musikken, der bare pifter din hverdag op og giver dig indhold", siger Lauge Hjort, der selv har deltaget i Talentklassen i 2 år.