Skip to the content

På Kulturskolen har vi et fedt talentforløb, som er for dig, der har ambitioner indenfor musikkens verden. Vores forløb består af tre niveauer, og vi har både en klassisk og rytmisk linje. Målet er at videreudvikle det musikalske talent, samt evt. at forberede til optagelse på MGK eller videregående musikuddannelser.

Hvis du er mellem 13-20 år, kan du blive en del af Talentklassen. Er du interesseret? Så kontakt vores talentklassekoordinator Peter Houe Sørensen på petso@mariagerfjord.dk.

Billede af greb om guitar

ASPIRANTKLASSEN

Vi modner og forbereder unge talenter i alderen 10-13 år til optagelse i Talentklassen. Tilmelding sker igennem dialog med din musiklærer.

Elever fra talentklassen spiller koncert i Ishuset

TALENTKLASSEN

Talentklassen er 2 årig og for elever i alderen 13-20 år. Der er optagelsesprøve til Talentklassen.

Talentelev synger i mikrofon

TALENT+

I Talent + arbejder vi bl.a. hen imod optagelsesprøver til MGK eller anden musikuddannelse. Optagelse kan ske efter at have gennemført Talentklassen.

OPTAGELSE

Der er optagelsesprøver til Talentklassen hvert år. Læs mere nedenfor.  

I videoen møder du talentklassen, som spiller et nyskrevet nummer 'Fortrydelsesret'.

Optagelsesprøver

For at blive optaget i selve Talentklassen skal du bestå en optagelsesprøve. Til optagelsesprøven skal du spille et stykke efter eget valg på dit hovedinstrument og evt. et stykke på et andet instrument. Derudover vil der være en test i hørelære og teori og vi slutter med en samtale omkring forventninger mv.

Her kan du finde eksempler på prøven i hørelære: Eksempel 1 og eksempel 2

Der er optagelsesprøver igen inden sommerferien 2023 - nærmere info kommer i foråret. 

Har du spørgsmål vedr. optagelse eller undervisning, så kontakt talentklassekoordinator Peter Houe Sørensen, petso@mariagerfjord.dk / tlf. 31789869.

Om talentklassen

Talentklassen er for dig, der har ambitioner indenfor musikkens verden! Det er et 2 årigt forløb, og her får du, udover undervisning i dit hovedinstrument, også undervisning i teori og hørelære, klaver, musikteknologi, sammenspil og SSB. På første år får du også undervisning i klaver. Talentklassen er for elever i alderen 13-20 år.

Sammen besøger vi  en række koncerter og deltager på ekskursion. Vi har blandt andet været til koncert i Aarhus Musikhus, Musikkens Hus i Aalborg og i den lokale jazzklub ’Jazz Hobro’. Talentklassen deltager årligt i et regionalt talenttræf med de øvrige talentklasser i regionen – med workshops, masterclasses og koncerter.

Undervisning

  • Soloundervisning i hovedfag (40 min. ugentligt i 34 uger pr. sæson)
  • Soloundervisning i bifags-klaver (25 min ugentligt i 34 uger - kun 1. sæson)
  • Teori og hørelære (45 min. Ugentligt i 30 uger pr. sæson)
  • Sammenspil (60 min. ugentligt i 30 uger pr. sæson)
  • Sang, Spil og Bevægelse (SSB) (90 min. i 16 uger pr. sæson)

Der er max 16 elever pr. hold, og det er et 2-årigt forløb à 34 uger

Når du er optaget på talentlinjen har du fri adgang til at anvende øve- og studiefaciliteterne i ’Ishuset’ i Hobro.

Soloundervisningen foregår såvidt muligt på hhv. Mariager, Hadsund og Arden skoler, samt i Kulturskolens lokaler i Hobro. Holdundervisningen gennemføres der, hvor flest elever er tilmeldt.